Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemáj rizottó recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg csirkemáj
» 25 dkg rizs
» 10 dkg trappista sajt
» 1 doboz zöldborsó
» 1 fej vöröshagyma
» olaj, só
» őrőlt bors
» delikát
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott csirkemájat. Jól átforgatjuk, meghintjük sóval, delikáttal és őrölt borssal, majd egy pici vízzel felengedjük, és fedő alatt megpároljuk.

Egy másik edényben a rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük vízzel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Amikor a rizs már majdnem kész hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót.

A megpárolt csirkemájat összeborítjuk a borsós rizzsel, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.

Tálaláskor a tányérokra kis kúpokat halmozunk, melyek tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 6 ember kedveli feviroza
2014.12.27 09:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymát apró, pici vízzel, másik edényben, rizst kevés, kevés sóval, lecsepegtetett zöldborsót, megpárolt csirkemájat, borsós rizzsel, reszelt sajtot, kevés reszelt, lecsepegtetett, összeforgatjuk, megtisztított, összeborítjuk, vöröshagymát, csirkemájat, átforgatjuk, felengedjük, csirkemájat, vöröshagyma, felengedjük, megpároljuk, hozzáadjuk, Tálaláskor, lepirítjuk, hozzáadjuk, delikáttal, hozzáadjuk, zöldborsót, megszórjuk, meghintjük, tányérokra, trappista, ízesítjük, Csirkemáj, halmozunk, csirkemáj, rizs, trappista sajt, doboz zöldborsó, vöröshagyma, olaj,
Tésztasaláta sonkával
2 komment 5 ember kedveli
Szűzpecsenye velővel és májjal...
0 komment 4 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Parmezános baconos pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Habos csokis kocka !
0 komment 10 ember kedveli
Szarvascomb nyárson
0 komment 2 ember kedveli
Bajadéra szelet
0 komment 35 ember kedveli
Csípős csirkés óriáskagyló-szójás chilis mártással
0 komment 3 ember kedveli
Kati tészta
0 komment 16 ember kedveli
Csokis-diós fánk
0 komment 5 ember kedveli
Diós linzer
0 komment 7 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Dunahullám
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.